ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΖΗΤΗΣΤΕ

ΤΙΜΗ

Χαρακτηριστικά

Ημερομηνία/ες

21-26/03/2017

Περιοχή/ες

Άγιοι Τόποι 21-26 Μαρτίου 2017
Κυριακή Δ Νηστειών και Δ Χαιρετισμοί

1η ημέρα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.00 η ώρα, πτήση προς Αθήνα στις 14.50 , άφιξη στις 15.45 και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ, στις 17.00 η ώρα, άφιξη μετά από μία δίωρη πτήση, στις 18.50.
Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας στις 15.30 η ώρα, Πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ, στις 17.00 η ώρα, άφιξη μετά από μία δίωρη πτήση, στις 18.50.

Έλεγχος διαβατηρίων και επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, Μη μου Άπτου και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 Ιεριχώ – Ιορδάνης ποταμός
Πρωινό. Κατά την αναχώρησή μας από τα Ιεροσόλυμα, θα μεταβούμε στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, ακολουθεί μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), και επίσκεψη στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 Βηθλεέμ – Ιερουσαλήμ / Παρακολούθηση των Χαιρετισμών
Μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια που βρίσκονται εντός της παλιάς πόλεως, όπως Μεγάλη Παναγία, Σαιδανάγια, Άγιος Ευθύμιος, Τίμιος Πρόδρομος, Άγιοι Θεόδωροι καθώς και στον πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακολούθως μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα παρακολουθήσουμε τους Δ Χαιρετισμούς και θα προσκυνήσουμε ευλαβικά ακόμη μία φορά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 Τιβεριάδα – Γαλιλαία
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
6η ημέρα Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
Δ Νηστειών (Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος), 2017 Ιερουσαλήμ – Όρος των Ελαιών – Σιών -επιστροφή
Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και επίσκεψη στα Μοναστήρια που βρίσκονται εντός της παλιάς πόλεως, όπως Μεγάλη Παναγία, Σαιδανάγια, Άγιος Ευθύμιος, Τίμιος Πρόδρομος, Άγιοι Θεόδωροι καθώς και στον πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετάβαση τέλος στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας.
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 η ώρα , άφιξη στην Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55 η ώρα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 695 ευρώ Αναχώρηση από την Αθήνα : 675 ευρώ
Περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων
Μονόκλινο + 120 ευρώ.
Φιλοδωρήματα € 10 (υποχρεωτικά – δίνονται στον αρχηγό)

Περιλαμβάνονται
 Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
 Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
 Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Ημιδιατροφή καθημερινά
 Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ
 Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
 ΦΠΑ
 Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.

Δεν περιλαμβάνονται: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €13 Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
Κρατήσεις με προκαταβολή 200 ευρώ το άτομο.

Aρ. ατόμων (απαραίτητο)

Ημερομηνία κράτησης

Ημερομηνία

To όνομα σας (απαραίτητο)

To επώνυμο σας (απαραίτητο)

Η διεύθυνση σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Η χώρα σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας