ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΑΠΟ:

445 το άτομο σε δίκλινο€

Χαρακτηριστικά

Ημερομηνία/ες

29 Σεπτεμβριου

Διάρκεια:

8

Περιοχή/ες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

Κατηγορία: Ευρώπη/Οδικά/

Περιγραφή

ΠΑΝΟΡΑΜΑ Δαλματικών ακτών 8 ημέρες.

Tίρανα-Άγιος Στέφανος-Μπούτβα-Φιόρδ Μπόκα-Ντουμπρόβνικ-Σπλίτ-Τρογκίρ-Ζαντάρ-Λίμνες Πλίτβιτσε- Ζάγκρεμπ Λιουμπλιάνα-Λίμνη Μπλέντ-Βελιγράδι-Νίς.
Αναχώρηση. 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ
ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ
8 ημέρες οδική εκδρομή
Οι ηλιόλουστες Δαλματικές ακτές, με τα πανέμορφα θαλασσινά τοπία, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικά διατηρημένες μεσαιωνικές πολιτείες, είναι ένας επίγειος παράδεισος που υπόσχεται αξέχαστο ταξίδι

1η μέρα : Aμφιλοχία – Τίρανα (470 χλμ)
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 05.45 στην Πλατεία και αναχώρηση για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συνοριακός έλεγχος, διέλευση, και συνεχίζουμε για το Δυρράχιο, Αρχαία Επίδαμνος, που ιδρύθηκε το 627 π.χ. από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας και σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας. Άφιξη ύστερα από τις απαραίτητες στάσεις και χρόνος για γεύμα, Το απόγευμα αναχωρούμε για τα Τίρανα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Τίρανα- Μπούτβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ ( 300 χλμ)
Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε περνώντας για μία σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το τζαμί που χρονολογείται περίπου το 1879, τον Πύργο του Ρολογιού του 1830, και
την Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Μαυροβούνιο, γνωστό και ως Montenegro, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό νησάκι Άγιο Στέφανο, γνωστό και ως Sveti Stefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο, για να φτάσουμε στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη, των ακτών του Μαυροβουνίου, της οποίας η ονομασία προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς (Βόδι), σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη του Κότορ, μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που κτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. που ξεκινά από την θάλασσα και φτάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό Του Αγίου Τρύφωνα, Του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκηπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας κατά μήκος των ακτών για το Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα : Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης) – Νησί Λόκρουμ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγησή μας στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, παλιά του ονομασία Ραγκούσα, μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, πού όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαικά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές το 68% των κτηρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αι. χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αι. που βρίσκεται στην δυτική πλευρά, την μικρή κρήνη του Ονοφρίου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείτε το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε μία βόλτα πάνω στα τείχη ή μία βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Επίσης προαιρετικά για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην κρουαζιέρα στο νησάκι Λόκρουμ. Το πευκόφυτο νησί Λόκρουμ όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα : Ντουμπρόβνικ – Σπλίτ – Τρογκίρ (250 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών, και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, για το Σπλίτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, , κατά τη άφιξη μας, ξενάγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε την γειτονική νησίδα – πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ, ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Τρογκίρ , δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα : Τρογκίρ – Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ (540 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Ζαντάρ. Επίσκεψη της πόλης, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας, και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το 1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα, μια από τις οποίες ήταν και το Ζαντάρ. Θα συνεχίσουμε για τις λίμνες Πλίτβιτσε, που είναι ιδιαίτερα γνωστές για τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες λίμνες και πολλές μικρότερες. Η πεζοπορική μας περιήγηση περιλαμβάνει βαρκάδα στην λίμνη με πλοιάριο και βόλτα με πουλμανάκι. Κατόπιν αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ, την πανέμορφη αρχοντική και κοσμοπολίτικη πόλη της Σλοβενίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα : Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα – Λίμνη Μπλέντ – Ζάγκρεμπ
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την Λιουμπλιάνα, την πανέμορφη αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο κτισμένο γύρω από το λόφο με το κάστρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με τις πολλές γέφυρες από τις οποίες ξεχωρίζουν η τριπλή γέφυρα Tromostovje και η γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι το έμβλημα της Λιουμπλιάνα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου με τον πράσινο τρούλο τα δίδυμα καμπαναριά, την πλατεία Πρέσερν με την φημισμένη εκκλησία των Φραγκισκανών κ.α. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Μπλέντ, που είναι η πιο τουριστική της Σλοβενίας. Αξίζει όμως να την επισκεφτούμε, γιατί το τοπίο είναι μοναδικό• και ακόμη πιο μαγευτικό είναι βλέποντάς το από το νησάκι που βρίσκεται στο κέντρο της. Με βάρκες προαιρετικά θα μεταφερθούμε στο νησί και θα επισκεφθούμε τον γοτθικό ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία. Θα έχουμε επίσης χρόνο στο καφενείο Poticnica, να δοκιμάσουμε ένα ντόπιο γλυκό. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ και χρόνος ελεύθερος για περιηγήσεις. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα : Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Νις (550 χλμ)
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Βελιγράδι. , την πρωτεύουσα της Σερβίας. Άφιξη και σύντομη περιήγηση. Τα κυριότερα αξιοθέατα συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη με το φρούριο Kalemegdan που έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο και περιλαμβάνει τον ζωολογικό κήπο, το στρατιωτικό μουσείο και με μια φανταστική θέα πάνω από την συμβολή του Δούναβη και του Σάββα. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας με τα όμορφα κτίρια και παραμονή για γεύμα. Μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για την πόλη Νις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα : Νις – Αμφιλοχία (750 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την επιστροφή μας στην Ελλάδα , διασχίζοντας Σερβία και Σκόπια και με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ , γεύμα και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 445,00 Ευρώ
Διαφορά μονόκλινου 180,00 Ευρώ

Περιλαμβάνονται
• Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
• Όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό και ένα δείπνο για κάθε διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία (ημιδιατροφή)
• Επίσημες ξεναγήσεις σε Κότορ, Ντουμπρόβνικ, Σπλίτ, Λιουμπλιάνα
• Συνοδός γραφείου
• Ασφάλεια Αστικής-Επαγγελματικής Ευθύνης
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε χώρους και μουσεία
• Ποτά στην διάρκεια των δείπνων
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Aρ. ατόμων (απαραίτητο)

Ημερομηνία κράτησης

Ημερομηνία

To όνομα σας (απαραίτητο)

To επώνυμο σας (απαραίτητο)

Η διεύθυνση σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Η χώρα σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας