Πάρος – Νάξος

ΑΠΟ:

250€

Χαρακτηριστικά

Ημερομηνία/ες

Διάρκεια:

5

Περιοχή

Πάρος, Νάξος

Η Νάξος το νησί του Διόνυσου και της Αριάδνης, των αρχαϊκών Κούρων και της Πορτάρας, των Βενετσιάνικων πύργων και των επιβλητικών αρχοντικών, του μάρμαρου και της σμύριδας, το νησί των μαγευτικών ακρογιαλιών και της πλούσιας λαογραφικής παράδοσης.

1η μέρα : ΑΓΡΙΝΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ- ΝΑΞΟΣ
Αναχώρηση απο Πλ.Μαβίλη (Τραίνο) 02.00 π.μ για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 07:25 για ΝΑΞΟ. Άφιξη στις 12.55 και τακτoποίηση στο άνετο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και ξεκούραση. Το απόγευμα περίπατος στα πλακόστρωτα της Χώρας , την παλιά αγορά, τον Αη Γιώργη όπου και ο ανδριάντας του Πατέρα Χρύσανθου του Αιτωλού, έως και την γιγαντιαία και επιβλητική «Πορτάρα», θα μας δώσει την πρώτη γεύση της μαγευτικής Νάξου. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΝΑΞΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση με το πούλμαν για το ορεινό τμήμα του νησιού. Χωριά στη διαδρομή μας Γαλανάδος, Χαλκί, παλιά πρωτεύουσα του νησιού με παλιά αρχοντικά και Βυζαντινούς ναούς, στάση για καφέ. Συνεχίζουμε με Φιλότι με την μεγάλη εκκλησιά της Παναγίας. Συνεχίζουμε ανεβαίνοντας και φθάνουμε στον Απείρανθο, το μαρμάρινο χωριό με τα τρία μουσεία και τα υπέροχα υφαντά του συνεταιρισμού των γυναικών. Στάση. Συνεχίζοντας συναντάμε την Κόρωνο και περνώντας την καταπράσινη πεδιάδα του Απόλλωνα που πολύ κοντά του βρίσκεται το μισοτελειωμένο άγαλμα Κούρου ύψους 10,45 μ. φθάνουμε στην όμορφη παραλία του όπου στάση για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στη Χώρα μέσω της παραλιακής οδού με θέα στις γραφικές Β.Δ. ακτές του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.Το βράδυ περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Κάστρου με τα πολλά μαγαζάκια σουβενίρ και ατμοσφαιρικά καφέ.

3η μέρα : ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της Χώρας. Αφού κάνουμε μικρή βόλτα στο Ενετικό Κάστρο που στην κεντρική πλατεία του υπάρχει η καθολική Μητρόπολη και δίπλα η Ορθόδοξη Αγία Κυριακή που λειτούργησε σαν Μοναστήρι και «κρυφό σχολειό» επί
τουρκοκρατίας, επίσκεψη σ΄ ένα από τα παλιά αρχοντικά του Κάστρου της Οικογένειας ROCCA με τα σκαλιστά οικόσημα, την μοναδική επίπλωση και την υπέροχη θέα και θα κατευθυνθούμε στο Αρχαιολογικό μουσείο όπου θα ανακαλύψουμε μια σπουδαία συλλογή από τα περίφημα κυκλαδικά ειδώλια, αγγεία, όπως και αντικείμενα από ελεφαντόδοντο. Συνεχίζουμε κατεβαίνοντας προς την συνοικία της Γκρότας όπου έχουν εμφανισθεί τα ίχνη της Μυκηναϊκής πόλης της Νάξου δίπλα στην Μητρόπολη της Ζωοδόχου Πηγής. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την μαγευτική ΠΑΡΟ. Στις 17:30 περίπου αντικρίζουμε το νησί – μια λευκή πινελιά στην απεραντοσύνη του γαλάζιου Αιγαίου. Αποβίβαση στο νησί και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΠΑΡΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
Πρωινό και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Παναγία την Εκατονταπυλιανή ή Καταπολιανή – ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία στον Ελλαδικό χώρο. Χρόνος για να ξεναγηθούμε στην περίφημη εκκλησία που σύμφωνα με την παράδοση ανοικοδομήθηκε την εποχή του βυζαντινού αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου. Κατόπιν αναχωρούμε για να περπατήσουμε τα γραφικά σοκάκια της Παροικίας, να θαυμάσουμε τα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης (υπέροχα κεραμικά) αλλά και την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Συνεχίζουμε
με τον γύρο του νησιού. Ακολουθώντας βορειοανατολική κατεύθυνση πρώτη μας στάση η γυναικεία Μ. Φιλοθέου όπου θα έχουμε χρόνο για να προσκυνήσουμε και να περιηγηθούμε. Δεξιά μας αφήνουμε το ανδρικό Μοναστήρι της Λογγοβάρδας, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου που έχει άβατο για τις γυναίκες. Συνεχίζουμε για την Νάουσα που κτισμένη στον ομώνυμο κόλπο θα μας γοητεύσει. Η αρμονία των λιτών κτισμάτων, η εκθαμβωτική λευκότητα των τοίχων, τα γραφικά δρομάκια – στρωμένα με την ντόπια ψαρόπλακα – θα μας γοητεύσει. Χρόνος ελεύθερος για να την περπατήσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας σ΄ ένα από τα καφενεδάκια της παραλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓΡΙΝΙΟ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για αγορά σουβενίρ στα μικρομάγαζα ειδών λαϊκής τέχνης της Παροικιάς η για επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από την Πάρο και την Αντίπαρο. Συνεχίζουμε για Πούντα και Πεταλούδες, σ’ ένα θαυμάσιο περιβάλλον με πλούσια βλάστηση και χιλιάδες πεταλούδες στην εποχή τους. Εκεί θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Χριστού του Δάσους και την εκκλησία του Αγίου Αρσενίου, τοπικού Αγίου. Επιστροφή στην Παροικιά και το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη στις 23:30 περίπου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αγρίνιο.

Τιμή συμμετοχής:

295,00 € κατ΄ άτομο στο δίκλινο
110,00 € επιβάρυνση μονόκλινου

Περιλαμβάνεται

Μεταφορές με άνετο κλιματιζόμενο πούλμαν
• Εισιτήρια Φέρρυ – Μπώουτ με το πολυτελέστατο πλοίο Blue Star Ferries
Πειραιά – Νάξο – Πάρο – Πειραιά σε οικονομική θέση
• Διαμονή σε Ξενοδοχείο Β΄κατ.
• Πρωινό σε μπουφέ
• Ξεναγήσεις
• Συνοδός γραφείου

Δεν περιλαμβάνεται

• Είσοδοι σε μουσεία
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα

Aρ. ατόμων (απαραίτητο)

Ημερομηνία κράτησης

Ημερομηνία

To όνομα σας (απαραίτητο)

To επώνυμο σας (απαραίτητο)

Η διεύθυνση σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Η χώρα σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας