6ΗΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

ΖΗΤΗΣΤΕ

ΤΙΜΗ

Χαρακτηριστικά

Ημερομηνία/ες

Περιοχή

Περιγραφή

Προσφορά !!!! ΠΑΤΜΟΣ <Το νησί της Αποκάλυψης> , 6 ημέρες Μόνο 200€ με ημιδιατροφή.Προαιρετική εκδρομή στούς Λειψούς.Θέσεις περιορισμένες.
Αναχώρηση.

(6 μέρες)

1η μέρa: Αγρίνιο – Πειραιάς – Πάτμος
Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 08.30 το πρωί., τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Eπιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Πάτμο στις 14.00. Άφιξη στη Σκάλα στις 23.20, στο λιμάνι του νησιού, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

2η μέρα : Σκάλα – Χώρα -Ι. Μ. Αποκάλυψης και Ι.Μ. Ιωάννου Θεολόγου
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στο νησί. Θα ξεκινήσουμε από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης που σύμφωνα με την παλιά παράδοση του νησιού και κείμενα της ιστορίας το προσδιορίζουν ως τόπο συγγραφής της «Αποκάλυψης» από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Θα ξεναγηθούμε στο σπήλαιο που βρίσκεται σε 4 μέτρα περίπου βάθος και θα συνεχίσουμε με τη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι χτισμένη στην κορυφή και δεσπόζει σε ολόκληρο το νησί. Η θέα των υψηλών τειχών της Μονής που ξεπετιούνται τριγυρισμένα από τα λευκά σπίτια της Χώρας θα μας συναρπάσει. Ξενάγηση στην αυλή και το εσωτερικό (καθολικό) της Μονής (Βυζαντινού ρυθμού, διακοσμημένο με τοιχογραφίες διαφόρων εποχών και ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης λειτουργικής τέχνης). Ιδιαίτερη σπουδαιότητα έχει η βιβλιοθήκη της Μονής με πολλά χειρόγραφα, έγγραφα και βιβλία παλαιών εκδόσεων. Κατόπιν θα περπατήσουμε προς την ανατολική πλευρά της χώρας για να βρεθούμε στη γυναικεία Μονή της Ζωοδόχου Πηγής που με το λευκό χρώμα τονίζει τη μαγεία του νησιώτικου τοπίου που την περιβάλλει και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Διασώζουσα. Παραμονή στη Χώρα για να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της με τις καμάρες δίνοντας την εικόνα της καλαισθησίας. Για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα (προαιρετικό). Διανυκτέρυση.

3η μέρα : Σκάλα – Λάμπη – Κάμπος
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με το υπόλοιπο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε πρώτα το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας και θα απολαύσουμε τη θέα προς τη Σκάλα από εκεί θα συνεχίσουμε με τη Λάμπη που η πλαζ της φημίζεται για τα πολύχρωμα σπάνια πετράδια της (το όνομα Λάμπη προέρχεται από τη λάμψη του ήλιου πάνω στη θάλασσα με τα πολύχρωμα βότσαλα). Θα καταλήξουμε στον Κάμπο, τον τρίτο σε πληθυσμό οικισμό του νησιού και περνώντας από το κυρίως χωριό ή Επάνω Κάμπος θα φθάσουμε στον Κάτω Κάμπο, στην παραλία του ομώνυμου κόλπου αγαπητή από τους κατοίκους και τους παραθεριστές. Παραμονή για γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα, βόλτες και περιηγήσεις στην Σκάλα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς
Πρωινό και προτείνουμε εκδρομή στους Λειψούς. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 09.00 για μια εκδρομή στους Λειψούς. Άφιξη ύστερα από 50 λεπτά και θα βρεθούμε ανάμεσα από την Πάτμο και τη Λέρο. Παραμονή στο νησί για να περιηγηθούμε , να κάνουμε μπάνιο σε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Υπάρχουν παντού στο νησί πολλές μικρές εκκλησίες, για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια. Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την Παναγιά του Χάρου για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό (νησιωτικός-βυζαντινός). Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας απεικονίζει την Παναγία να κρατά τον Ιησού Εσταυρωμένο. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες στιγμές της αγιογραφίας. Γεύμα και στις 15.00 , αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Πάτμο. Άφιξη, ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : Πάτμος – Εν πλω
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για μπάνιο σε μια από τις όμορφες παραλίες του νησιού. Το απόγευμα επίσκεψη – προσκύνημα στην Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το μεγαλύτερο γυναικείο Μοναστήρι του νησιού, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και έχει εκπληκτική θέα προς τον κόλπο των Κήπων, αφού είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου. Επιστροφή και το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και στις 23.55 απόπλους για τον Πειραιά

6η μέρα : Πειραιάς -Αγρίνιο
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 08.05 επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Αγρίνιο με στάσεις καθ΄ οδόν για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο 200,00 Ευρώ
Διαφορά μονόκλινου . 80,00 Ευρώ.

Περιλαμβάνονται :
Πούλμαν για όλες τις μεταφορές του προγράμματος
Εισιτήρια καραβιού Πειραιάς/Πάτμος/Πειραιάς (Οικονομική θέση)
Διαμονή 4 νύχτες σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο
4 φαγητά σε γραφικά ταβερνάκια
Επίσημος ξεναγός στην Πάτμο την 2η μέρα
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής
ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

Aρ. ατόμων (απαραίτητο)

Ημερομηνία κράτησης

Ημερομηνία

To όνομα σας (απαραίτητο)

To επώνυμο σας (απαραίτητο)

Η διεύθυνση σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνο σας (απαραίτητο)

Η χώρα σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας