Vienna

FROM:

200€

Features

Date/s

Duration:

10 ημέρες

Area/s

ΝΙΣ,ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ,ΠΡΑΓΑ,ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ,ΒΙΕΝΝΗ,ΒΕΝΕΤΙΑ,ΑΓΚΩΝΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ Ή ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ:
Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ στάση για καφέ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (γεύμα προαιρετικά) για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή ΝΙΣ, όπου και διανυκτερεύουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, προσπερνώντας το ΝΟΒΙΣΑΝΤ μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Μετά το πρωινό γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Η ΒΟΥΔΑ πάνω σε χαμηλούς λόφους, η ΠΕΣΤΗ απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση «ο γαλάζιος θεός», ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ. Θα αρχίσουμε τη ξενάγηση μας από την ΠΕΣΤΗ. Θα επισκεφθούμε την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ύστερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ, για να δούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ, τη θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του ΓΚΕΛΛΕΡΤ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, ακολουθείστε την πρόταση μας, για μια ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με τουριστικό καραβάκι στο Δούναβη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και καλό κρασί. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ:
Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της ΤΣΕΧΙΑΣ, την ΠΡΑΓΑ. ‘Άφιξη στη Χρυσή πόλη και πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ:
Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης, με τη συνοικία των ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ, του ΡΟΔΟΛΦΟΥ με το ΧΡΥΣΟ ΔΡΟΜΑΚΙ, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη ΜΑΛΑ ΣΤΡΑΝΑ, το ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, τη φημισμένη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ, την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών και την παλιά πόλη. Ακολουθεί το ΚΑΣΤΡΟ ΧΡΑΤΣΑΝΥ, το μοναστήρι ΣΤΡΑΧΩΦ το ΛΟΡΕΤΟ, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟΥ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο του ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Το 14ο αιώνα ονομάστηκε ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ από τον αυτοκράτορα ΚΑΡΟΛΟ τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο ΤΣΑΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ο ΓΚΑΙΤΕ, ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ο ΜΠΑΧ, ο ΜΑΡΞ, κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα μαγαζιά. Επιστροφή στην ΠΡΑΓΑ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ:
Πρωινό και αναχώρηση για ΒΙΕΝΝΗ. Στην Αυστριακή πρωτεύουσα θα φθάσουμε το μεσημέρι και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα έχουμε αρκετό χρόνο να περπατήσουμε να κάνουμε την πρώτη γνωριμία και να προετοιμασθούμε για την αυριανή ξενάγηση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Πρωινό και η πόλη του ΣΤΡΑΟΥΣ μας προκαλεί να τη γνωρίσουμε. Ξεκινάμε με τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING) για να δούμε την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολιτικός Ναός και η GRIECHEN CASSE, η πάροδος των Ελλήνων, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΜΠΡΟΥΝ, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων. Ακολουθεί γεύμα και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το γνωστό ΠΥΡΓΟ της ΒΙΕΝΝΗΣ και το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο και διασκέδαση στη γραφική συνοικία ΓΚΡΙΝΤΣΙΝΓΚ, με άφθονο κρασί και Βιεννέζικη μουσική σε παραδοσιακή ταβέρνα.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ:
Μετά το πρωινό ακολουθούμε τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο ΓΚΡΑΤΣ και από εκεί, μέσω KLAGENFURT και VILLACH με μικρές στάσεις για ξεκούραση, καφέ, προαιρετικό γεύμα, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της ΒΕΝΕΤΙΑΣ. Δείπνο και γνωριμία με τη «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ». Με το ΒΑΠΟΡΕΤΟ (έξοδα ατομικά), φθάνουμε για να γνωρίσουμε την περίφημη πλατεία του ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, να δούμε τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ, το ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΔΟΓΗΔΩΝ και τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
9Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΓΚΩΝΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
10Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ: Στην ΠΑΤΡΑ φθάνουμε το μεσημέρι και τρεις περίπου ώρες αργότερα στην ΑΘΗΝΑ.

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

Included

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ και 3* στη ΣΕΡΒΙΑ.
Ημιδιατροφή (8 πρωινά, 8 γεύματα ή δείπνα).
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Εισιτήρια πλοίου σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C. (ΑΒ4).
Αρχηγό – συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Nr. persons (required)

Reservation date

Date

Your first name (required)

Your last name (required)

Your address (required)

Your telephone nr. (required)

Your country (required)

Your email (required)

Fill in with your questions or notes